70% van zwangere vrouwen heeft last van opgezwollen voeten

Voetwereld geeft verschillende tips en adviezen om opgezwollen voeten tijdens zwangerschap tegen te gaan!

Zwangerschap

Zwangerschap en uw voeten

Zwangerschap heeft geen invloed op voeten

Zwangerschap heeft geen invloed op voeten

Zwanger en opgezette voeten

Karlijn (30) is 32 weken zwanger van haar tweede kind. Ze weet al wat het wordt: een meisje. De laatste tijd heeft ze last van opgezwollen voeten. Niet alleen passen haar schoenen niet meer. Ook een beginnende voetschimmel moet ze onder controle zien te houden. 

Dikke voeten of enkels

Klacht

Loop je al een tijdje rond met pijnlijke dikke voeten? Of heb je dikke enkels? Passen je schoenen niet meer? Als vocht zit op plekken waar het normaal niet hoort, heb je mogelijk last van oedeem. Het is ook een typische zwangerschapsklacht. Oedeem is de Latijnse naam voor verhoogde ophoping van vocht in weefsels.

Zwanger zonder voetproblemen

Zwanger zijn is een bijzondere gebeurtenis. Onder invloed van hormonen verandert er in korte tijd veel in je lichaam. Sommige veranderingen hebben impact op je spieren en gewrichten. Ook je voeten krijgen het zwaar te verduren. Vocht vasthouden is een normaal verschijnsel. Meer dan de helft van zwangere vrouwen heeft last van opgezwollen handen en voeten aan het eind van de dag. Veel zwangerschapskwaaltjes zijn onschuldig. Met een paar eenvoudige maatregelen kun je zelf al veel leed verzachten. Hoe minder zorgen hoe beter. Zo ben je ontspannen en goed voorbereid op de komst van je baby.

Platvoeten (Pes Planus)

Bij platvoeten kun je last hebben van vermoeide voeten en enkels, kramp en pijn onder of in de voet. Net als bij veel voetafwijkingen kunnen sommige klachten zich uitbreiden naar de knieën, heupen en rug.

Subscribe to RSS - Zwangerschap